Sportblessures

Tijdens het sporten komen er meer krachten op het lichaam dan tijdens de dagelijkse bezigheden.

Door deze extra krachten bestaat er sneller de kans een sportblessure op te lopen. Deze sportblessures kunnen optreden tijdens, maar ook na de sportbeoefening. Soms komen de klachten pas tot uiting de dag nadat er gesport is. Wanneer er geen acties ondernomen wordt als er een sportblessure ontstaat kan dit ervoor zorgen dat de sportbeoefening tijdelijk verminderd of zelfs gestaakt dient te worden. Het komt ook voor dat er hierdoor klachten blijven aanhouden tijdens de dagelijkse bezigheden.

sportblessures

Enkele oorzaken van sportblessures zijn een foutieve stand van de voeten en/of de benen en het te snel of niet opbouwen van de sportbelasting. Wanneer er een foutieve stand van de voeten en/of de benen aanwezig is kan het zijn dat spieren en banden al tijdens de dagelijkse bezigheden teveel krachten dienen op te vangen. Wanneer je gaat sporten wordt deze kracht 4 keer groter dan tijdens de dagelijkse bezigheden. De kans op een sportblessure is dan aanzienlijk vergroot.

Het te snel of niet opbouwen van de sportbelasting kan er tevens voor zorgen dat de spieren en banden te snel overbelast raken. Omdat er tijdens het sporten veel meer van het lichaam wordt gevraagd dan tijdens de dagelijkse belasting. Dit zorg ervoor dat er sneller blessures kunnen ontstaan. Werken met een goed trainingsschema is dus van belang.

Onze podologen doen uitgebreid onderzoek om de kans op blessures tijdens de sportbeoefening  zo laag mogelijk te houden. Bekijk onze website voor sportpodologie voor meer informatie over podotherapie en sport.

Wacht niet te lang met een sportblessure. Vul het contactformulier in of bel 085 053 00 33.