Sportpodologie

Sportpodotherapie

Sportpodologen behandelen atleten van elk niveau. Podologie Hermanns maakt sportzolen passend bij uw sportschoeisel. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en er wordt rekening gehouden met de eventuele correctie die de schoen al biedt.

Wat doet een sportpodoloog?

Een sportpodoloog behandelt atleten van elk niveau, die klachten hebben van de onderste extremiteit van het bewegingsapparaat (van tenen tot onderrug) of klachten hebben die een relatie hebben met de onderste extremiteit. Ook geeft een sportpodoloog preventief advies aan sporters bij het uitoefenen van hun sport. De sportpodoloog richt zich op de sporter en de omstandigheden waaronder gesport wordt. De primaire doelstelling van sportpodologie bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten door de atleet.

De sportpodoloog richt zich daarbinnen specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid voor zover deze van invloed kunnen zijn op het ontstaan van sportblessures. Dit door het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen aan het bewegingsapparaat.

Een sportpodoloog is inhoudelijk vooral gericht op het functioneel toepassen van (sport) sportpodologische methoden en technieken bij sportgerelateerde problematiek. Daarnaast wordt er een doeltreffende analyse gemaakt van de sporter en wordt de juiste therapie aan de conclusies van het sportmedisch onderzoek gekoppeld.

Dit alles zorgt voor een doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling, training of begeleiding.

Voorkom blessures

Hoewel sporten goed is, kan het ook hoge belastingen hebben op het lichaam waardoor blessures kunnen ontstaan. De krachten die op uw voeten ontstaan kunnen tot drie keer groter zijn dan uw lichaamsgewicht, afhankelijk van de sport die u beoefent. Veel sporters hebben te maken met (terugkerende) blessures, meestal te wijten aan een verkeerde voetstand of een verkeerd functioneren van de voeten. Uiteindelijk kan dit resulteren in blessures aan o.a. enkels, knieën, heupen en rug. Door middel van podologische sportzolen kunnen deze blessures voorkomen of verholpen worden. Tijdens het sporten zijn de krachten en drukverdelingen op uw voeten anders dan tijdens normaal lopen en staan. Bovendien wordt een heel ander type schoeisel gedragen. Om deze redenen moeten tijdens het sporten andere zolen worden gedragen dan in uw normale schoenen.

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op