Podologische zolen
De voeten vormen de basis van het lichaam, waarop u uw gehele leven lang moet bewegen. De podologische zolen van Podologie Hermanns worden daarom geheel, naar de beste therapievorm voor ieder individu, op maat gemaakt!
Bij Podologie Hermanns maken we verschillende soorten zolen, afhankelijk van het gebruik. Denk hierbij aan gewone inlegzolen maar ook sportzolen, veiligheidszolen en zolen voor personen met diabetes. Deze zolen zijn zachter en zorgen voor demping en ondersteuning. Wij maken gebruik van de nieuwste apparatuur en technieken, waardoor we uw voet op de honderdste millimeter nauwkeurig kunnen meten. Wij bieden altijd het beste en snelste behandeltraject aan.
Wanneer podologische zolen?
Wanneer u klachten heeft aan uw voet, knie of zelfs rug, kunnen inlegzolen ervoor zorgen dat deze verholpen worden. De stand van uw voeten bepalen voor een groot deel uw houding, bij enige afwijking van de voetstand kunnen deze klachten al optreden. Functionele zolen worden daarnaast ook vaak ingezet bij voorvoet klachten of klachten die ontstaan door platvoeten of holvoeten maar kunnen ook klachten zoals likdoorns of overmatig eelt voorkomen. Voorkom dus klachten en laat podologische zolen aanmeten door een van onze professionals.
Podologische zolen aanmeten
Het aanmeten van functionele zooltjes gebeurt in vier stappen.
1. 3D voetscan
De 3D voetscan is een revolutionaire techniek om de voeten in 3D in te lezen. De scanner meet de voeten tot op een honderdste van een millimeter nauwkeurig. Aan de hand van de 3D scans kan de podoloog zooltjes ontwerpen.
2. Bewerking van de scan
Op basis van de inspectie en het klinisch onderzoek, bewerkt uw podoloog deze scan om de oorzaak van uw klachten aan te pakken. Hierdoor ontstaat een optimale correctie van uw voetstand. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het toepassen van een eenzijdige hiel ophoging bij een beenlengteverschil.
3. Printen van de zolen
De bewerkte scans worden in het betreffende patiëntendossier opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat een eventueel tweede paar identiek is aan het eerste paar. De scans worden digitaal verzonden naar onze printer. Deze milieuvriendelijke printer bouwt de zool laag per laag op. Dit principe zorgt ervoor dat we geen overtollig materiaal hebben en hierdoor 100% milieuvriendelijk zijn.
4. De uiteindelijke zolen
Vervolgens komt er nog minimaal handwerk aan te pas. De functionele inlegzolen worden afgewerkt zodat deze een perfecte pasvorm hebben voor uw voeten als uw schoenen. Ook wordt de zool afgedekt met een afdeklaagje. Hierdoor komt er geen directe slijtage ter hoogte van de zool.
Soorten podologische zolen
Naast de ‘normale’ zolen, kunt u bij Podologie Hermanns ook terecht voor andere soorten podologische zolen.Denk hierbij aan sportzolen, zolen voor veiligheidsschoenen, diabeteszolen en zomerzolen. Onze zolen voldoen altijd aan de verwachtingen van de klant en de wet- en regelgeving voor veiligheidsschoenen. Voor het aanmeten van podologische zolen op maat bent u bij Podologie Hermanns aan het juiste adres. Wij helpen u graag van al uw voetklachten af.
Reguliere inlegzolen
Podologische zolen worden gebruikt bij klachten of standsafwijkingen aan voet, enkel, knie, heup en rug bij kinderen en volwassenen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan voorvoetklachten, of aan klachten die ontstaan door platvoeten, of holvoeten. Ook kunnen zolen preventief werken om klachten te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan likdoorns of overmatige eeltvorming.
Sportzolen
Tijdens het sporten is de belasting op de voeten en benen 4 keer groter dan tijdens het wandelen. Dit verdient een goed doordachte functionele zool. De sportzolen zijn van speciaal materiaal gemaakt die een schokdempende werking hebben. Hierdoor worden de krachten die op het lichaam werken tijdens het sporten deels opgevangen. Ook zijn de sportzolen soms smaller, zodat ze goed passen in een eventuele smallere sportschoen.
Diabeteszolen
Wanneer u diabetes mellitus heeft, moet u meer aandacht aan uw voeten schenken omdat u een groter risico loopt op wonden aan uw voeten. Deze wonden kunnen nare gevolgen hebben met mogelijk zelfs amputaties tot gevolg. Deze zolen voor een betere drukverdelingen en standcorrectie, waardoor de kans op huidbeschadigingen afneemt!
Podologische zolen voor veiligheidsschoenen
Veiligheidsschoenen moeten tegenwoordig aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Om dit te kunnen waarborgen heeft Hermanns Podologie speciale veiligheidszolen van ESD-materiaal. Het materiaal waaruit de veiligheidszool is opgebouwd is antistatisch, waardoor er geen elektrostatische ontlading kan plaatsvinden. Dit geldt ook voor de verschillende afdeklagen die wel of niet op de veiligheidszool worden geplaatst. Op deze manier voldoen de zolen aan de Europese richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen (89/686/EEG).
Let op: de normale zolen mogen niet in werkschoenen gedragen worden!!!
Een behandeling bij Podologie Hermanns
Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.
Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig! Maak vandaag nog een afspraak.
Zorgeloos bewegen