Holvoet

Heeft u last van een onstabiel gevoel aan uw voet, slaat u vaak de voet(en) om en is er sprake van likdoorns en eelt? Dan is de kans groot dat u last heeft van holvoet (pes cavus). In de ergste gevallen trekt de pijn door tot uw knie, rug en nek. Een holvoet is precies het tegenovergestelde van een platvoet. Wilt u uw klachten graag laten behandelen? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten.

Platvoet - holvoet

Symptomen

Een holvoet is ten allen tijde te herkennen aan de voetboog en de hoge wreef. Bij holle voeten staat de voetboog in een versterkte holle stand. Een kanteling van de voet naar buiten is ook een veelvoorkomend symptoon. Daarnaast gaan ook uw tenen steeds meer in een kromme positie komen te staan. Mensen die last hebben van holvoet krijgen vaak meerdere klachten zoals klauw- of hamerteeneeltlikdoorn of metatarsalgie. Belangrijk om te vermelden is dat een holvoet erfelijk kan zijn.

Holvoet - verhoogd voetgewelf

Behandeling holvoet

Heeft u een afspraak gemaakt met een van onze specialisten dan zal deze altijd starten met een onderzoek naar de oorzaak. Wij geven u daarna een duidelijk en persoonlijk advies over zowel schoenen en belasting. Het dragen van de juiste schoenen is bij holle voeten zeer belangrijk. Vaak zijn dit wat brede en diepe schoenen waar de wreef niet wordt afgekneld. Maar het kan ook voorkomen dat u aan de slag dient te gaan met enkele oefeningen. Ook een zool of orthese kan helpen om de schoenen comfortabel te maken. Daarnaast staat u hiermee stabieler in uw schoenen.

Holvoet klachten bij kinderen

Een holvoet kan ook bij kinderen voorkomen. In dat geval is het zeer belangrijk om te kijken of dit probleem al bij de geboorte aanwezig was of pas op latere leeftijd is ontstaan. Helaas kan een holvoet bij kinderen een eerste symptoom zijn van de spierziekte HMSN. Dit zorgt voor een afname van de spierkracht in de voeten en kan uiteindelijk tot meerdere klachten zoals gevoelsafwijkingen en balansproblemen leiden.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op