Digitale voetdrukmeting

Een digitale voetdrukmeting is een absolute must binnen het podologisch onderzoek. Om te bepalen hoe de drukverdeling onder uw voeten is moet er een digitale voetdrukmeting worden gemaakt. Hierop is exact te zien op welke plaatsen van de voet de meeste druk zit en welke de minste. Hoe hoger de druk, hoe roder de kleur die op het scherm wordt weergegeven. Dit wordt gemeten door de druksensoren in de drukmeetplaat.

Er worden tijdens het podologisch onderzoek twee drukmetingen gedaan: een statische en een dynamische drukmeting. Bij een statische drukmeting staat u stil op de drukmeetplaat. Er wordt gekeken naar hoe u in de ruimte staat en hoe de drukverdeling is. Verder wordt bekeken waar uw lichaamszwaartepunt ligt. Bij de dynamische drukmeting worden de drukken gemeten tijdens het wandelen of lopen. Hierdoor zien we o.a. hoe u uw voet afwikkelt. Door op deze twee manieren te meten kan de podoloog u visueel laten zien hoe de drukverdeling onder uw voeten is. Bovendien worden deze gegevens meegenomen in de eventuele zooltherapie.

Tijdens de eerste nacontrole kan er opnieuw een drukmeting worden gemaakt terwijl u op de zolen staat. Deze kan dan worden vergeleken met eerdere drukmetingen die tijdens het eerste onderzoek genomen werden.

digitale voetdrukmeting

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op

Statisch en dynamisch meten met de digitale voetdrukmeting

Door een statische voetdrukmeting uit te voeren, wordt bekeken waar het lichaamszwaartepunt ligt. Bij een dynamische voetdrukmeting wordt onder andere bekeken hoe u uw voeten afwikkelt. Op deze manier worden blessure risico’s in kaart gebracht of wordt bepaald waardoor blessures zijn ontstaan.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust:

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen