Siliconen orthese

Een siliconen orthese is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van uw tenen of om de stand van uw tenen te verbeteren. Wanneer u last heeft van over elkaar liggende tenen of klauwtenen kunt u contact met ons opnemen. Wij hebben specialisten in dienst die u helpen met het aanmeten van een siliconen orthese.

Door het toepassen van een siliconen orthese worden de tenen beschermd en zullen eelt en likdoorns op termijn verdwijnen. Door 100% maatwerk en een persoonlijke aanpak wordt de oorzaak van de klacht verholpen.

Orthese

Voor advies en behandeling, maak een afspraak met de podoloog.

Het gebruik van een orthese

Op het moment dat u begint met het dragen van een siliconen orthese, zal dit even wennen zijn. Daarom raden wij ook altijd aan om het gebruik op te bouwen. Na drie weken zult u helemaal gewend zijn aan het gebruik van de zogenaamde siliconen teenondersteuners. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op.

Ortheses onderhouden

Hygiëne is een belangrijk aspect bij ortheses, u wilt deze uiteraard proper houden. Dit kan heel simpel met behulp van water en zeep. Ons advies is daarnaast om uw siliconen orthese ’s nachts in een bakje met een laagje talkpoeder te leggen. Dit draagt bij aan het comfort van de siliconen orthese omdat het aanwezige transpiratievocht door de talk deels wordt opgevangen.

Verhelp teenklachten met een orthese op maat. Maak een afspraak met de podoloog.