Taping

Taping is een tijdelijke therapie die toegepast kan worden bij overbelasting van spieren en pezen. Denk hierbij aan verschillende sportblessures, maar bijvoorbeeld ook aan hielspoor.

Er zijn verschillende soorten tape op de markt te vinden, waaronder de algemene conservatieve witte, niet rekbare tape. Deze tape kan ingezet worden om bewegingen in een gewricht te remmen of te beperken.

taping bij de podoloog

Medical taping

Binnen de podologie wordt veelal gebruik gemaakt van medical taping. Dit is een behandelmethode waarbij elastische tape wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen en waarbij de beweeglijkheid blijft gewaarborgd. Deze tape kan niet alleen worden gebruikt voor blessures, maar ook voor het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen en houdingscorrecties. Medical tape heeft door zijn elastische werking een positief effect op de bloedcirculatie en de lymfeafvoer. Dat is ook meteen de achterliggende gedachte van deze tape. Niet alleen spieren hebben invloed op beweging, ook de bloedsomloop het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur hebben dit.

De tape wordt altijd aangebracht op de blote huid. De manier waarop deze wordt aangebracht is afhankelijk van de techniek die voor het therapiedoel wordt gekozen.

medical taping

Onderhoud van (medical) taping

De tape mag gewoon nat worden. U mag er mee zelfs mee douchen. Het is aan te raden dat u de tape droog dept, nadat deze is nat geworden. Op deze manier neemt het katoen geen vocht op.

Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in:

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen