3D Laserscan

De 3D laserscan is een handige tool om uw voeten in 3D in te lezen.

Deze techniek brengt uw voeten gedetailleerd in beeld. Hierdoor krijgt de podoloog een driedimensionale afdruk van uw voeten te zien. Vervolgens worden de scans gebruikt om de functionele zolen op de computer te modelleren via CAD-CAM software. Op deze manier kunnen er op maat gemaakte zolen van hoogwaardige kwaliteit worden gemaakt. Een groot voordeel van 3D-scantechniek is dat de podoloog uw voet in gecorrigeerde houding kan scannen. Hierdoor weet hij precies hoe hoog de zool moet worden.

Na het modelleren wordt het digitale ontwerp van de zool naar een CNC-freesmachine of een 3D printer gestuurd. Deze freesmachine freest de zolen uit een bepaald blok van specifiek materiaal. De 3D printer print de zolen laag per laag uit. Het materiaal verschilt in hardheid, vorm en maat. Op basis van de onderzoeksgegevens kiest de podoloog het type materiaal. Als de frees/printmachine klaar is, wordt de zool door de podoloog handmatig afgewerkt.

Speel onderstaande video af om te zien hoe een 3D laserscan gemaakt wordt:

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen