Nagelbeugels

Nagelbeugels worden gebruikt bij ingegroeide nagels of wanneer nagels dreigen in te groeien. Ook worden nagelbeugels toegepast bij tunnelvormige nagels, de zogenaamde hyperconvexe nagels. De beugel corrigeert de stand van de nagel , voorkomt en verhelpt ingroei. Het principe van de nagelbeugel is hetzelfde als een beugel voor de tanden. Een draadje van chirurgisch staal wordt op uw nagel geplaatst en op spanning gezet. Door deze spanning zal de nagel weer de juiste vorm aannemen en de kans tot ingroeiing reduceren.

Nagelbeugels

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op

Wanneer wordt er gekozen voor een nagelbeugel?

Zodra iemand last heeft van een ingroeide teennagel of een kromme (hyperconvexe) nagel wordt een nagelbeugel toegepast. De pijn die u kunt ervaren komt doordat de nagel in de nagelrand zit te duwen. Echter is het niet zo dat elke hyperconvexe nagel zal ingroeien. De meest voorkomende oorzaken van ingegroeide teennagels zijn: te smalle schoenen dragen en foutief knipgedrag. Op het moment dat de hoeken van de nagels niet lang genoeg zijn, kunnen deze in uw huid dringen. Dit kan vervolgens een infectie veroorzaken.

De behandeling met nagelbeugels

Zowel het ingroeien van een nagel als een kromme nagel is, zoals gezegd, op te lossen met een nagelbeugel. Het dragen van een nagelbeugel is pijnloos en u heeft hier verder geen last van. In veel gevallen wordt er om de zes weken weer nieuwe spanning op de nagelbeugel gezet waardoor genezing geleidelijk ontstaat. We kunnen nooit exact zeggen hoelang een behandeling van een ingegroeide nagel duurt, maar vaak wordt een behandeling van een jaar aangehouden. Komen de klachten onverwachts toch weer terug, dan behoort een herhaling van de behandeling tot de mogelijkheden. Wanneer de ingroeiing van de nagel in een zodanige gradatie zit, kan uw podoloog u doorverwijzen naar de huisarts. Deze zal beslissen of er al dan niet een chirurgische ingreep moet gebeuren om de nagel te verwijderen.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen