Hallux valgus klachten tijdens het lopen en wandelen

steunzolen bij hallux valgus

Met op maat gemaakte podologische zolen worden drukplekken die ontstaan bij hallux valgus vrij gelegd.

Hallux valgus klachten tijdens het lopen en wandelen zijn erg vervelend. Bij Hallux Valgus groeit de grote teen door een vergroeiing scheef naar binnen. Hierdoor ontstaat er een pijnlijke knobbel aan de buitenkant van het grote teen gewricht. Een belangrijke oorzaak kan zijn het dragen van ongeschikt schoeisel, hierbij moet men denken aan te smalle schoenen.

Door de vergroeiing past de voet niet meer goed in de (wandel)schoenen. En de knobbel schuift mogelijk constant langs de binnenkant van de schoen.

Bij klachten als gevolg van een hallux valgus tijdens het wandelen is het raadzaam om wandelschoenen met een stijve zool en extra afwikkeling te gebruiken. Hierdoor wordt de buiging verminderd van het gewricht waardoor de klachten afnemen. Let er daarnaast op dat er geen naden ter hoogte van de knobbel zitten, deze kunnen extra druk veroorzaken met klachten als gevolg.

Uw podoloog kan u hier advies in geven. Daarnaast kan door middel van podologische zolen in uw wandelschoenen de scheefstand van de hallux worden geremd.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Kunnen wij u helpen? Vul het contactformulier in of bel 085-053 00 33.