Pijn aan de voeten na het dragen van hakken

Er is een grote groep vrouwen die in het dagelijks leven hakken dragen. Dit ziet er natuurlijk mooi uit, maar is wel erg belastend voor de voeten en specifiek voor Pijn bij het dragen van hakkende voorvoet. De hakken zorgen namelijk voor een kanteling van de voet naar voren. Hierdoor komt er veel druk op de kopjes van de middenvoetsbeentjes en kunnen deze gewrichtskapsels overbelast of zelfs ontstoken geraken (capsulitis). Bovendien kan het dragen van hakken leiden tot de ontwikkeling van een hallux valgus (scheefstand van de grote teen).

Wanneer u last heeft van pijn aan de voeten na het dragen van hakken, kunt u hier enkele maatregelen tegen nemen. Het dragen van een stevige schoen die voldoende ondersteuning biedt is de beste remedie, echter kunnen we ons voorstellen dat u bij die mooie jurk of rok liever kiest voor de meest elegante schoen. Gelukkig heeft de podoloog hier tegenwoordig ook een oplossing voor.

Pumpzolen of zomerzolen

Pumpzolen of zomerzolen zijn een soort inlegzolen, waarbij er juist op die plek ondersteuning wordt geboden waar dit het meest nodig is. Dit is geen volledige zool, maar eerder een soort kleine verhoging. In de meeste schoenen zijn deze ook vrijwel onzichtbaar. Wanneer u kiest voor deze pumpzolen zult u merken dat pijnklachten verminderd worden en dat het weer prettiger wordt om op de hakken te lopen. Daarnaast is het wellicht interessant om te vermelden dat Podologie  Hermanns ook slippers en sandalen met een op maat gemaakt voetbed aanbiedt. Zo kunt u de hele zomer genieten van comfortabele schoenen die tóch de ondersteuning bieden die uw voeten nodig hebben.