Zenuwklachten

Indien er sprake is van stekende pijnscheuten, tintelingen, branderige en/of een doof gevoel, kan dit duiden op zenuwklachten. De oorzaak van deze klachten zit vaak in te strak schoeisel of het te ver doorzakken van de middenvoet; de zenuwen lopen namelijk tussen de middenvoetsbeentjes door. Als de middenvoetsbeentjes te hard tegen elkaar geduwd worden of te veel wrijving hebben ten opzichte van elkaar, raken de zenuwen ertussen geïrriteerd. Wanneer patiënten te lang doorlopen met deze klachten, kan de irritatie veranderen in een blijvende beschadiging van de zenuwen en is de kans op volledig herstel verminderd.

Zenuwklachten welke door de podoloog behandeld kunnen worden

Een neurinoom is een goedaardige woekering van zenuwweefsel die ontstaat op de plek waar een zenuw is beschadigd.

Bij deze klacht is een zenuw in de voorvoet beklemd geraakt tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Lees meer over Mortonse Neuralgie.

De sinus tarsi is een soort van tunnel die in de voet tussen de voetwortelbeenderen loopt.

Een Joplin’s Neuroma is een inklemming van de zenuw aan de binnenzijde van het grote  teengewricht.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op