Neurinoom

Een neurinoom, ook wel een neuroom genoemd, is een goedaardige woekering van zenuwweefsel die ontstaat op de plek waar een zenuw is beschadigd. De zenuw probeert zich te herstellen en gaat groeien. Wanneer dit niet optimaal lukt, ontstaat er een opeenhoping van zenuwcellen. Dit kan gekneld geraken tussen andere anatomische structuren rondom de zenuw. Deze klachten komen voornamelijk in de handen en de voeten voor en treft vaker vrouwen dan mannen. Deze klacht is vergelijkbaar met de Mortonse Neuralgie.

neurinoom

Oorzaken

De wildgroei van de zenuw kan spontaan ontstaan of na een ongeluk (trauma). Tevens kan het ook voorkomen na een chirurgische ingreep waar een beschadiging heeft plaatsgevonden van de zenuw.

Symptomen

Mensen met deze klacht ervaren tintelende pijn die kan uitstralen naar de tenen. De zenuwpijn kan toenemen bij belasting en bij het dragen van verkeerde schoenen.

Behandeling neuroom

Mocht een afwijkende voetstand de klacht verergeren, dan kan uw podoloog met functionele orthesen/ functionele zolen een oplossing bieden. Verder kan uw podoloog u ook een schoenadvies geven, waarbij er gelet wordt op de breedte van de schoen, de hakhoogte en de stevigheid in het algemeen. In de ergste gevallen moet er een operatieve ingreep komen om de neurinoom te verwijderen.

Wat kunt u zelf doen om het herstel te bevorderen?

Zelf kunt u zorgen dat het schoeisel breed genoeg is, zodat uw voet niet gaat knellen in de schoen. Bekijk onderstaande video over schoenadvies.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust: