Strassburg sok

Een Strassburg sok (ook wel stretch sok of hielspoor sok genaamd) is een relatief goedkope manier om hielspoorpeesplaatklachtenachillespeesklachten en kuitklachten te behandelen. Deze klachten kenmerken zich doordat ze erg hardnekkig zijn en vaak langdurig aanhouden.

Een Strassburg sok bestaat uit een onderbeen sok met een rekband. De sok heeft een band onder de knie die in verbinding staat met een band bij de tenen. Het geeft langdurig lage rekspanning op de peesplaat onder de voet, de achillespees en kuitspieren en moet ’s nachts gedragen worden. Deze sok moet gedragen worden op geleide van de pijn en is een aanvulling op andere therapieën zoals podologische zolen. Om het effect van de Strassburg sok te behalen dient men de sok 2 a 3 maanden onafgebroken te dragen.

Als u ’s morgens tijdens het opstaan last heeft van uw voeten, kan dit veroorzaakt worden door hielspoor. Kom langs bij Podologie Hermanns voor een afspraak en wij voorzien u van passende begeleiding en advies.

Strassburg sok

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat is een Strassburg sok?

Strassburg sokken zijn een ideaal hulpmiddel om u van bovenstaande klachten af te helpen. De sok bestaat uit een onderbeensok met D-ring en een rekband. De sokken worden ‘s nachts gedragen en zijn zodanig ontworpen dat ze continue rek geven aan de peesplaat, de achillespees en de kuitspieren. Hierdoor heeft men overdag minder klachten en wordt het herstel bevorderd. Het effect is daarom gelijk aan een rekoefening maar dan terwijl u slaapt. Om goede resultaten te behalen, dienen de sokken de hele nacht te worden dragen gedurende enkele weken tot maanden (afhankelijk van de klacht). Veel mensen merken al na een paar dagen dat de klachten verminderen. Een groot voordeel t.o.v. een nachtspalk (hardere spalk die de voet fixeert) is het feit dat de voet een bepaalde mate van beweegbaarheid houdt en daarom voor veel mensen aangenamer aanvoelt.

Draaginstructies Strassburg sok

Haal de Strassburg sok uit de verpakking en maak alle verbindingen los. Trek de sok aan, met de D-ring net onder het kniegewricht. Maak de velcro stevig vast, net boven de kuit. Let erop dat u deze niet te strak vastzet, het mag de bloedbanen niet afknellen of oncomfortabel zitten. Plaats uw hele voet op de grond en haal de velcro, welke aan de tenen is bevestigd, door de ring. Til vervolgens uw tenen anderhalve tot twee centimeter van de grond en maak de velcro vast.

Was instructies Strassburg sok

Maak de velcro dicht. Was de Strassburg sok met de hand in lauwwarm water en zachte zeep. Spoel de sok daarna goed uit met water en droog daarna op natuurlijke wijze. Let op: droog niet op de verwarming of in de droogkast. Dit is nadelig voor de levensduur van de sok!

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen