Kuitklachten

Kuitklachten komen veelvuldig voor bij mensen die intensief of pas zijn beginnen lopen. Vaak is overbelasting van de kuitspier de oorzaak van de pijnklachten die ontstaan. Uiteraard kunnen wij deze behandelen. Omdat de kuitspier blessures voornamelijk voorkomen bij sporters, hebben wij diverse  sportpodologen in dienst. Zij gaan met u aan de slag en stellen een persoonlijk behandelplan op. Zo zullen uw klachten op korte termijn verminderen of zelfs helemaal verholpen worden. Ervaart u pijn aan uw kuitspier, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van Podologie Hermanns.

Kuitklachten

Symptomen

De pijnklachten aan de kuitspier verschillen per blessure. Veel voorkomende blessures bij sporters zoals lopers ervaren zijn stijfheid, krampen, een spierscheur, een zweepslag of een verrekking van de spier. Vrijwel iedere loper zal weleens stijfheid ervaren, gelukkig is deze klacht met rekken goed op te lossen. Ernstigere klachten zijn een zweepslag of een spierscheur. Deze klachten komen bij vele sporters, niet alleen lopers, voor. Benieuwd wat u kunt doen op het moment dat u last krijgt van deze klachten? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde podologen voor een passende behandeling.

Oorzaken

In ieder menselijk lichaam zorgt de achillespees voor de verbintenis tussen het hielbeen en de kuitspieren. Kenmerkend voor kuitspieren is dat deze zeer sterk zijn, hierdoor neemt de trekkracht op de achillespees flink toe. Die toename is het grootst bij een zware belasting. Wilt u blessures voorkomen dan is het essentieel dat de zogeheten trekkracht gelijkmatig over de verschillende pezen wordt verdeeld. Op het moment dat de stand van uw hielbeen afwijkt, dat wil zeggen dat u hielbeen niet recht staat, krijgt de achillespees aan de ene kant meer te verduren dan aan de andere kant. Dit alles zorgt voor een overbelasting van uw kuitspier. Houdt de overbelasting langere tijd aan, dan kunt u zelfs een ontsteking krijgen. Met name door de verkeerde stand van het hielbeen, kunt u pijn aan de kuitspier ervaren.

Behandeling kuitklachten

Door de jarenlange ervaring van Podologie Hermanns zijn wij in staat om u een eerlijk en persoonlijk advies te geven. Wij stellen altijd een volledig maatwerk behandelplan op dat volledig op uw pijnklachten is afgestemd. Onze podologen zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied zodat wij u optimaal van dienst kunnen zijn.

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op