Marsfractuur – stressbreukje middenvoetsbeen

Een marsfractuur is een andere benaming voor een gebroken middenvoetsbeentje of een stressfractuur. Dit is een zeer vervelende blessure die ontstaat door overbelasting als gevolg van bijvoorbeeld sport of werk. Op het middenvoetsbeentje in uw voet zal er, in het geval van een marsfractuur, sprake zijn van teveel druk op het bot. In eerste instantie zullen er scheurtjes ontstaan in het bot van een middenvoetsbeentje. Als gevolg van steeds herhalende grote druk zal het bot uiteindelijk gaan breken. De specialisten van Podologie Hermanns staan u graag bij tijdens de behandeling van een marsfractuur aan uw voet. Tijdens een persoonlijke, maatwerk behandeling zullen wij uw klachten gaan verhelpen.

marsfractuur

Symptomen en oorzaken

Iedereen heeft vijf middenvoetsbeentjes in zijn of haar voet. Op het moment dat u een stressbreuk heeft in uw voet zal er een of zelfs meerdere van deze middenvoetsbeentjes gebroken zijn. Het is een blessure die plotseling kan ontstaan, maar ook geleidelijk kan komen door pure overbelasting. Bij een breuk in uw voet zult u moeilijker kunnen lopen en ervaart u met name problemen bij het afwikkelen van uw voet. Dat is niet het enige, u zult bij dagelijkse activiteiten ondervinden dat u klachten heeft. Het is lastig om een indicatie te geven voor de duur van deze blessure. Dit heeft te maken met de ernst van de stressbreuk.

Marsfractuur behandelen

Kenmerkend voor een stressfractuur aan de voet is dat u in eerste instantie weinig klachten zult ervaren. Helaas zullen de pijnklachten op den duur toenemen. U kunt de plek van de breuk herkennen aan roodheid en zwelling die zichtbaar wordt. Tijdens de intake zal de specialist uw onderzoeken en nagaan hoe de breuk is ontstaan en uw pijnklachten in kaart brengen. Tijdens de behandeling passen wij vaak taping of vilttherapie toe. Vilttherapie is een therapie die ervoor zorgt dat de plek van de breuk drukvrij kan worden gemaakt. Hierbij moeten we wel vermelden dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. Daarom zult u vaak podologische zolen moeten gaan dragen, die deze plek voorgoed drukvrij kan houden. Naast functionele zolen zijn schoenen ook erg belangrijk om de klachten te verlichten en zelfs te voorkomen. Uw podoloog zal u tijdens de afspraak voorzien van een goed schoenadvies, maar u kunt ook alvast een kijkje nemen op onze pagina voor schoenadvies.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op