Vilt therapie

Vilt is een soepel en doorlatend verband van vezels uit wol. Het doel van vilttherapie is het tijdelijk of acuut drukvrij leggen van drukplekken. Verder kan het worden toegepast als bescherming tegen wrijving, irritatie en preventief. Met name bij wonden is vilt een goede therapie om de wondgenezing te verbeteren. Het bestaat uit verschillende diktes, hardheden en kan in diverse vormen geknipt worden. Het wordt direct aangebracht aan de huid rondom de aangedane plek (mits u niet allergisch bent). Het is een voorlopige therapie dat wordt toegepast binnen de podologie en blijft meestal een aantal dagen zitten.

Controle

De controle en de nazorg van de vilttherapie is afhankelijk van de klacht en het herstel hiervan.

Onderhoud

Vilt mag niet nat worden. Bij het douchen is het dan ook belangrijk dat u een plastic zak om de voet doet, zodat deze droog blijft. Verder mag vilt ook niet over wonden heen geplakt worden.

Kunnen wij u helpen? Vul het contactformulier in of bel 085 053 00 33.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen