Compressiekousen

Compressiekousen worden veelal toegepast om een betere doorbloeding te creëren en om blessures te voorkomen. Bij klachten zoals trombose, spataderen en lymfoedeem wordt vaak het gebruik van compressiekousen aangeraden. Vaak verwart men deze kousen met steunkousen, echter zijn compressiekousen van dikker materiaal en worden ze op een andere manier ontwikkeld. Er zijn vier soorten compressieklassen waarin de kousen worden ingedeeld. Tijdens een podologisch onderzoek bepalen we welke compressiesokken het meest geschikt voor u zijn. De kosten van sportcompressiekousen variëren per type kous, zo zijn er namelijk twee types: “tubes en sokken”. Waarbij de tube de goedkopere variant is in deze twee omdat deze geen sok-gedeelte heeft. De tube is hierbij gemakkelijk voor compressie om het bovenbeen, maar ook om het kniegewricht. Bij kuitklachten is in de meeste gevallen juist de sok aan te raden.

compressiekousen

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op

Waarvoor dienen compressiesokken?

Zoals gezegd dienen de compressiesokken ten eerste voor een betere doorbloeding. Ze zorgen voor een beter transport van het bloed in uw onderbenen en kuiten & zorgen tevens voor een verbetering van de toevoer van voedingsstoffen. Hierdoor heeft u minder kans op krampen in bijvoorbeeld de enkels, de achillespezen en de kuiten. Een groot voordeel van compressiesokken is dat ze blessures kunnen voorkomen. Dit is meteen de reden dat sporters ook steeds vaker deze sokken dragen.

Wat zijn sportcompressiekousen?

Speciaal voor sporters zijn de sportcompressiekousen in het leven geroepen. Met name bij hardlopers zijn de compressiekousen zeer populair geworden. Bij blessures aan de onderbenen wordt er ook vaak gekozen voor compressiekousen. Denk hierbij aan blessures aan de achillespees, aan de kuit, MTSS of vermoeide benen. Wij adviseren u graag over het gebruik van compressiesokken en welke het beste bij u passen. Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze locaties.

Enkele blessures waarbij compressiekousen uitstekende resultaten bieden:

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen