Likdoorn onder de nagel (subunguale clavus)

Een subunguale clavus is een likdoorn onder de nagelplaat. Zo’n likdoorn kan zelfs druk uitoefenen op zenuwuiteinden en op het nagelbed.

Oorzaken

Een likdoorn ontstaat als gevolg van continue plaatselijke druk. Vaak komt dit door te krap schoeisel rondom de nagel. Verder kan een overstrekt grote teengewricht zorgen voor meer druk bij de nagel.

Symptomen

Een subunguale clavus wordt als pijnlijk ervaren. Er is vaak een verdikking en verkleuring zichtbaar onder de nagel (glazig of bruinig).

Behandeling van likdoorn onder de nagel

Uw podoloog gaat altijd kijken wat de oorzaak van het probleem is en baseert hierop de behandeling. Hij kan de likdoorn door middel van een instrumentele behandeling verwijderen. Verder kan er eventueel een nagelbeugel of teenstukje worden gemaakt om plaatselijke druk (op de plek van de likdoorn) te verminderen. Tenslotte kan er een uitgebreid schoenadvies worden gegeven, waarbij er onder andere gelet wordt op de ruimte in de schoen.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf ervoor zorgen dat de druk op de likdoorn zo laag mogelijk is door schoenen te nemen die voldoende ruimte bieden voor de tenen.

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op