Klapvoet

Een klapvoet is spierverlamming in de voet waardoor deze niet meer opgetild kan worden. De voet kan niet worden afgewikkeld of valt naar beneden. Bij Podologie Hermanns kunt u terecht voor een behandeltraject welke in het teken staat voor het behandelen van de gevolgen van de klachten. Maak een afspraak bij één van onze specialisten die werkzaam zijn in onze vele vestigingen in België.

Symptomen

U heeft moeite met het optillen van uw tenen of gehele voet. Een kenmerk van klapvoet is dat de voet tijdens het lopen neerklapt en zich daardoor niet goed afwikkelt. Het wandelen zal met deze klachten moeizaam en stijf verlopen en u loopt het risico dat u gemakkelijker struikelt. Naast de problemen met stappen zult u nog wat aanvullende klachten ervaren. Er ontstaat door overbelasting pijn aan uw onderbenen en voetwreef. Ook kunt u op deze plekken een tintelend gevoel ervaren.

Oorzaken

In de meeste gevallen ontstaat een klapvoet doordat er sprake is van een beknelling van een zenuw ter hoogte van de knie. Het gaat dan om de nervus peroneus, dit is de kuitbeenzenuw. De zenuw wordt als het ware klemgezet waardoor pijnklachten ontstaan. Een klapvoet kan diverse oorzaken hebben zoals een hernia of aanwezige vernauwing, maar het kan ook een reeds aanwezige aandoening zijn aan uw zenuwen. Op dat moment is de kans groter dat u ook last gaat krijgen van een klapvoet.

Behandeling klapvoet

Helaas kunnen wij aan een klapvoet zelf niets doen, echter kunnen wij wel een behandeling starten om de gevolgen aan te pakken. Wij kunnen het slepen van de tenen over de grond aanpakken en eventuele drukplekken behandelen. Benieuwd naar onze behandelwijze? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder.

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op