Anterior tibiotalair compressiesyndroom

Bij een anterior tibiotalair compressiesyndroom zijn er bepaalde structuren (weke delen) rondom de enkel verdikt. Hierdoor wordt de ruimte in het enkelgewricht versmald met compressie (beknelling) als gevolg. Ook kan er extra botvorming (osteofyten) ontstaan rondom het gewricht. Deze aandoening komt met regelmaat voor bij dansers en voetballers.

compressiesyndroom enkel

Oorzaken

Deze klacht ontstaat bij voornamelijk door overbelasting. De structuren rondom de enkel worden zwakker, waardoor bewegen moeilijker wordt.

Symptomen

Deze aandoening geeft pijn aan de voorzijde van de enkel en treedt op bij het strekken van dit gewricht. Het kenmerkt zich door aanwezigheid van ontstekingsverschijnselen als zwelling en pijn ter hoogte van de enkel.

Behandeling Anterior tibiotalair compressiesyndroom

Uw podoloog kan u een hakverhoging adviseren om zo de pijnlijke beweging iets te verlichten.

Wat kunt u zelf doen om de klacht te verminderen?

Door rust te nemen komen de opgezwollen structuren tot rust, waardoor de enkel weer beter kan gaan bewegen en de pijn verdwijnt.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op