Wat is achillodynie en wat zijn de symptomen?

Dit is een blessure van de achillespees. Bij achillespeesklachten ervaart men klachten aan de pees die de kuitspieren met het hielbeen verbindt. Wanneer u last krijgt van uw achillespees is er vaak sprake van een ontsteking, waarbij er roodheid, warmte en/of zwelling waarneembaar is rond de pijnlijke plek. De pijn komt voornamelijk opspelen na belasting welke heviger wordt naarmate er langer rust genomen wordt. Daarnaast voelen de kuiten erg stram aan en heeft u vaak last van startklachten.

Hoe ontstaat achillodynie?

Achillodynie wordt veelal veroorzaakt door een foutieve voetstand, waarbij het hielbeen niet recht staat. Hierdoor wordt er aan één kant van de achillespees harder getrokken dan aan de andere kant. Daarnaast kan een achillespeesklacht ook veroorzaakt worden doordat u meer bent gaan sporten, waarbij u te snel de trainingsintensiteit hebt verhoogd.

Welke behandelmethoden kan de podotherapeut voor deze klacht gebruiken?

Met behulp van podologische zolen wordt de voetstand zo optimaal mogelijk gecorrigeerd, waardoor het hielbeen recht wordt gezet en er dus geen scheve trekkrachten meer op de achillespezen komen. Daarnaast wordt in de zool (tijdelijk) een hakverhoging beiderzijds verwerkt, waardoor de achillespees minder op rek gebracht wordt en dus meer rust krijgt. Het lichaamszwaartepunt wordt dan namelijk naar voren gelegd. Zodra de achillespeesklacht tot rust is gekomen, wordt de hakverhoging uit de zool gehaald. Hierdoor wordt voorkomen dat de kuitspieren verkorten.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Kunnen wij u helpen? Vul het contactformulier in of bel 085 053 00 33.