Pubalgie (pijn rond het schaambeen)

Dit is een verzamelnaam voor alle aandoeningen die pijn veroorzaken rondom de schaambeensknobbel (tuberculum pubicum) en de structuren die aan het schaambeen (os pubis) hechten.  Het komt vaker voor bij mannen in vergelijking met vrouwen. Vaker is deze klacht te zien bij sporten zoals voetbal en schaatsen, waarbij er veel wordt gevraagd van de structuren rondom het schaambeen.

pubalgie schaambeenpijn

Oorzaken

Klachten aan het schaambeen kunnen ontstaan door overbelasting en/of een verkeerde houding.

Symptomen

Met deze klacht ervaart men een stekende pijn in het liesgebied met soms uitstraling naar de onderbuik en de binnenzijde van het bovenbeen.

Behandeling pubalgie

Indien er een afwijkende voetstand te vinden is kan uw podoloog met zolen uw voeten in een neutrale stand brengen wat zorgt voor minder belasting op de structuren rondom het bekken. Ook kan uw podoloog helpen bij een eventueel beenlengteverschil wat kan resulteren in deze klacht.

Kinesitherapie kan uitkomst bieden als er een verstoorde balans in de musculatuur aanwezig is. Vaak is het handig om een kinesist te benaderen die gespecialiseerd zijn in bekkenklachten.

Wat kunt u zelf doen?

Zelf kunt u meer rust nemen, zodat de klachten minder erg worden.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op