Tendinitis van de quadricepspees

Tendinitis van de quadricepspees, ofwel Quadriceps Tendinitis, is de medische term voor een ontsteking van de quadricepspees. De quadriceps is de spiergroep aan de voorzijde van het bovenbeen. Een pees is een verbinding tussen een spier en een bot, waarmee de spieractiviteit op het bot wordt overgedragen. In dit geval gaat het om de pees van de quadriceps, die er voor zorgt dat het knie kan strekken. Pijnklachten worden gevoeld aan de voorkant van de knie, net boven de knieschijf.

tendinitis quadricepspees

Oorzaken Tendinitis

De klacht ontstaat vaak door overbelasting bijvoorbeeld tijdens sporten. Maar ook overgewicht en leeftijd spelen een rol. Verder kan er door een beenlengteverschil te veel spanning komen op bepaalde spieren en pezen wat kan gaan resulteren in een ontsteking.

Symptomen Tendinitis

Deze klacht geeft pijn aan de voorkant van de knie, net boven de knieschijf. Met name bij het strekken van de knie. Ook na het sporten kunnen de klachten optreden. Verder kan er sprake zijn van ontstekingsverschijnselen als warmte en/of zwelling.

Behandeling Tendinitis

Uw podoloog kan een belastbaarheidsadvies geven, zodat u meer bewust wordt van de belasting op deze spier en gaat zorgen dat er een goede balans ontstaat. Mocht er een afwijkende voetstand en/of een beenlengteverschil te zien zijn dan kan uw podoloog podologische steunzolen aanmeten om de voet neutraler te zetten of het beenlengteverschil te compenseren. Hierdoor kan de belasting op de quadricepsspier eventueel vermindert worden.

Tevens kunnen er rek- en strekoefeningen worden meegegeven voor de quadricepsspier die het genezingsproces bevorderen.

Wat kunt u zelf nog doen om de klacht te verminderen?

U kunt zelf rust nemen, zodat de spier zich kan herstellen. Verder kunt u ook pijnstillers nemen als de klacht erger wordt.

Een behandeling bij Podologie Hermanns

Sinds 2021 is Podologie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podologie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde praktijk is en maak een afspraak.

Bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen